CZARNE PORZECZKI I JABŁKA BEZ DODATKU CUKRÓW 310 g - KROKUS
BLACKCURRANTS AND APPLES NO ADDED SUGAR 310 g - KROKUS
OZNACZENIA I LOGISTYKA
Kod kreskowy (EAN)
5906732624109
Masa netto (g)
310
Masa brutto (kg)
0,495
Objętość brutto (ml)
608
Jednostka miary
szt
Tworzywo op. jednostkowego
Ilość w opakowaniu zbiorczym
6 szt
Masa brutto (kg)
0,5 kg
OPIS PRODUKTU
SKŁADNIKI
czarne porzeczki (50 %), jabłka (50 %). Sporządzono z 180 g owoców na 100 g produktu.

OPIS
Czarne porzeczki i jabłka przetarte i zagęszczone. Produkt pasteryzowany.
Produkcja tego wyrobu bez dodatku cukru wymaga staranności. Całe owoce ze skórką, rozparzamy, przecieramy przez gęste sita i zagęszczamy w wyparkach (kociołkach próżniowych gdzie temperatura wrzenia wynosi 80°C). Dzięki czemu produkt jest gładki i udaje się nam zachować więcej wartości odżywczych.
Ponieważ nie dodajemy cukru ani innych substancji słodzących, jak sok winogronowy, produkt jest wyraźny w smaku. Przebija się intensywny smak czarnych porzeczek, który jest niewątpliwą zaletą.
Tym produktem można posmarować chleb z masłem, tost, bułkę czy rogalika. Dobrze smakują z naturalnymi serkami, kaszami, ryżem gotowanym na mleku. Proponujemy dodać je do porannej owsianki czy musli. Można z nich również przygotować ciekawy sos do mięsa.

Czarne porzeczki i jabłka przetarte i zagęszczone:
- bez dodatku cukru i innych substancji słodzących
- zawierają naturalnie występujące cukry
- całe owoce przetarte ze skórką
- gładka, smarowna konsystencja

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 350 kJ/82 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 19 g
w tym cukry: 15 g
Białko: 1,6 g
Sól: 0 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w zacienionym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce.

Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.

Ten serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub odczyt wg ustawień przeglądarki.