SKŁADNIKI
ekologiczne płatki ryżowe 100 %.
OPIS
Ekologiczne płatki ryżowe uzyskiwane są z gniecionych ziaren ryżu. Stanowią doskonałą propozycję na lekkostrawne śniadanie. Polecamy jako dodatek do musli, jogurtów, napojów zbożowych oraz deserów. Doskonałe również jako baza zupy mleczno-zbożowej dla małych dzieci.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Płatki gotować w proporcji 1:2 (1 porcja płatków na 2 porcje wody lub mleka) na wolnym ogniu ok. 5 minut od czasu do czasu mieszając.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1474 kJ / 348 kcal
Tłuszcz - 2,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,6 g
Węglowodany - 73 g
w tym cukry - 1,0 g
Błonnik - 3,6 g
Białko - 6,2 g
Sól - 0 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.