SKŁADNIKI
mieszanka białkowa 27,6 % (izolat białka SOJOWEGO, koncentrat białek SERWATKI i MLEKA), syrop glukozowo-fruktozowy, polewa kakaowa 18 % [cukier, tłuszcze roślinne (z ziaren palmy, palmowy, shea w zmiennych proporcjach), odtłuszczone kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu 16 %, emulgator: lecytyny (ze słonecznika), naturalny aromat waniliowy], olej rzepakowy, oligofruktoza (błonnik), żurawina suszona (żurawina 60 %, cukier, olej słonecznikowy), płatki SOJOWE, substancja utrzymująca wilgoć: glicerol, kawałki gorzkiej czekolady 1,9 % (cukier, masa kakaowa, emulgator: lecytyny (ze słonecznika), naturalny aromat waniliowy), emulgator: lecytyny (z SOI), naturalny aromat wiśniowy, żywność barwiąca: sok z buraków czerwonych w proszku, aromat, kwas: kwas cytrynowy.
OPIS
Pyszna przekąska dla osób aktywnych fizycznie oraz sportowców. Doskonale dobrana kompozycja białek oraz kremowa polewa sprawiają, że baton jest wyjątkowo kruchy, a jego konsystencja delikatna.
Baton zawiera aż 25 % białka najwyższej jakości.
Potrzebna przekąska przed lub po treningu? Batony proteinowe pomogą szybko uzupełnić białko przed wysiłkiem i po jego zakończeniu!
Wysoka zawartość białka i błonnika pokarmowego.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1747 kJ/418 kcal
Tłuszcz: 19 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 8,6 g
Węglowodany: 33 g
w tym cukry: 21 g
Błonnik: 7,3 g
Białko: 25 g
Sól: 0,18 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać ORZECHY i orzeszki ziemne.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w temperaturze max. 25°C. Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.