BIAŁKO SERWATKOWE O SMAKU WANILIOWYM (KONCENTRAT WPC 85) BIO 500 g - DIET-FOOD
ORGANIC WHEY PROTEIN CONCENTRATE WITH VANILIA FLAVOUR 500 g - DIET-FOOD
OZNACZENIA I LOGISTYKA
Kod kreskowy (EAN)
5903933643588
Masa netto (g)
500
Masa brutto (kg)
0,667
Objętość brutto (ml)
Jednostka miary
szt
Tworzywo op. jednostkowego
Ilość w opakowaniu zbiorczym
6 szt
Masa brutto (kg)
0,67 kg
OPIS PRODUKTU
SKŁADNIKI
koncentrat białka serwatkowego* (z MLEKA) 85 %, substancja słodząca: erytrytol*, aromat waniliowy* 5 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS
Produkt ten to bogate źródło białka - podstawowego budulca mięśni. Pomaga w utrzymaniu zdrowych kości. Zawiera cenne dla zdrowia aminokwasy. Jest to idealny sposób na przekąskę w ciągu dnia lub po wysiłku fizycznym, bez zbędnych węglowodanów, cukru i nadmiernego tłuszczu. Polecany osobom, które intensywnie trenują, są aktywne, chcą mieć szczupłe i wysportowane ciało. Do ekologicznego białka serwatkowego dodaliśmy ekologiczny aromat wanilii, by podkreślić smak i aromat produktu. Słodkiego smaku dodaje ekologiczny erytrytol. MLEKO uzyskiwane do produkcji serwatki pochodzi od krów wolno wypasanych na ekologicznych łąkach.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Wymieszaj 2 łyżki (40 g) produktu z 250 ml wody, MLEKA lub soku w shakerze lub zblenduj by uzyskać proteinowy koktajl. Można dodać owoce by uzyskać smoothie.
Spożywaj 1 - 3 razy dziennie.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 1403 kJ / 331 kcal
Tłuszcz: 4,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,8 g
Węglowodany: 18 g
w tym cukry: 7,6 g
Białko: 65 g
Sól: 0,01 g

INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać zboża zawierające GLUTEN, orzechy.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po użyciu szczelnie zamknij opakowanie.

SZCZEGÓŁY PRODUKTU
BEZ CUKRU (w składnikach): BEZ CUKRU (w składnikach)
BEZ GLUTENU (w składnikach): BEZ GLUTENU (w składnikach)
CERTYFIKAT BIO: CERTYFIKAT BIO
WEGETARIAŃSKI: WEGETARIAŃSKI
PRODUCENT (marka): DIET-FOOD
KRAJ PRODUCENTA: Polska
Kategorie: Proteiny (białka)

Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.