SKŁADNIKI
ekologiczne białko z pestek dyni sproszkowane 99 %, sól.
OPIS
Białko z ekologicznych pestek dyni pozostawia na długo uczucie sytości. Idealnie sprawdzi się dla osób będących na diecie wysokobiałkowej, wegańskiej, a także uprawiających sport.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
5 łyżeczek (15 g) produktu wymieszać z 200 ml soku, MLEKA, napoju roślinnego lub wody.
Bez dodatku cukrów. Zawiera naturalnie występujące cukry.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1684 kJ/402 kcal
Tłuszcz 14 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,6 g
Węglowodany 2,6 g
w tym cukry 1,6 g
Błonnik 12 g
Białko 60 g
Sól 1,0 g
WITAMINY I SKŁADNIKI MINERALNE
Fosfor 1750 mg (250 %*)
Magnez 780 mg (208 %*)
Żelazo 17 mg (121 %*)
Cynk 14 mg (140 %*)
Miedź 2,0 mg (200 %*)
Mangan 7,0 mg (350 %*)
*dzienna referencyjna wartość spożycia witamin i składników mineralnych (dla osoby dorosłej).
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.