BIOTONA
Matcha jest najrzadszą, najdroższą i najbardziej wyrafinowaną japońską zieloną herbatą . W rzeczywistości można by ją nazwać królową zielonych herbat. Herbaty Biotona Matcha są wytwarzane wyłącznie ze świeżych, młodych liści herbaty (tencha) z odmian Saemidori, Okumidori lub Yabukita. Krzewy herbaciane są ocieniane plandekami przed słońcem przez okres od 3 do 5 tygodni przed zbiorem, po czym liście są zbierane w tradycyjny sposób ręcznie podczas pierwszego zbioru na początku maja. Po natychmiastowym poddaniu procesowi gotowania na parze, tencha jest mielona na Matchę, ultradrobny zielony proszek. Odbywa się to albo za pomocą tradycyjnych kamieni mielących, albo ceramicznych pereł, w zależności od rodzaju Matchy. W rezultacie produkt końcowy nie zawiera łodyg ani żyłek liści, ale składa się wyłącznie z czystego miąższu liści.
Zachęcamy do zapoznania się z ofertą:
LINK