Miło nam poinformować, że rozpoczęliśmy współpracę z nowym dostawcą BioAlimenta produkującym ekologiczne makarony bezglutenowe marki
FARABELLA!

Firma BioAlimenta została założona w 1998 roku w Fara San Martino (Abruzja – Park Narodowy Maiella , niedawno wpisany na listę geoparków UNESCO ), mieście znanym na całym świecie jako stolica wysokiej jakości makaronu.
To właśnie w tym wyjątkowym i sprzyjającym kontekście narodziła się innowacyjna fabryka makaronu, zaprojektowana do produkcji bezglutenowej, łącząca lokalną tradycję z innowacją (niezbędną do sprostania potrzebom nowego, rozwijającego się sektora spożywczego).
Celem od samego początku było oferowanie wysokiej jakości produktów nawet osobom z nietolerancją glutenu, niwelując lukę sensoryczną w porównaniu z produktami konwencjonalnymi.
W 2001 roku firma rozpoczęła produkcję gnocchi, wykorzystując rewolucyjny proces zapewniający bezpieczeństwo produktu.
W 2003 roku zainstalowano pierwszą linię do produkcji makaronu skróconego z suszeniem w niskiej temperaturze.
Obecnie, pod marką Farabella® , BioAlimenta eksportuje makaron, gnocchi, mąkę, ciasteczka, słodkie i słone przekąski, zamienniki pieczywa i sosy, wszystkie w pełni bezglutenowe, do ponad 20 krajów.

Serdecznie zachęcamy do wypróbowania produktów marki FARABELLA:
LINK