SERIO - WITAMY W GRONIE DOSTAWCÓW!
JAK POWSTAŁO SERIO?

Jesteśmy Monia i Michał i kochamy podróże oraz dobre jedzenie. W 2020 roku wyruszyliśmy w podróż dookoła Europy naszym zabytkowym kamperem.
We wszystkich krajach jakie odwiedzaliśmy, próbowaliśmy lokalnych roślinnych produktów i szybko dostrzegliśmy wszędzie ten sam problem – brakuje smacznych i bogatych w białko alternatyw dla sera.
Gdy w Portugalii odkryliśmy pyszny łubin, wiedzieliśmy, że musi powstać z niego SERIO. Tradycyjne sery są ważnym źródłem białka w diecie.
Dlatego zależy nam na tym, aby SERIO był roślinną alternatywą która dostarczy nam protein.
SERIO nie powstaje z egzotycznych produktów zza oceanu. Nasz łubin uprawiany jest w Polsce. Do produkcji SERio używamy słodkiego łubinu, który ma dużą zawartość białka, i jak sama nazwa wskazuje, jest lekko słodki w smaku!

Zachęcamy do zapoznania się z całą ofertą:LINK


Tagi: