SKŁADNIKI
brukselka*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Produkt głęboko mrożony. Chronić przed rozmrożeniem.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
W garnku: Umieścić produkt w garnku z wrzącą wodą, dodać szczyptę soli i gotować ok 10-12 minut. Odsączyć i doprawić do smaku.
W kuchence mikrofalowej (600 W): Podgrzać zamrożony produkt pod przykryciem z niewielkim dodatkiem wody (3 łyżki), soli i gałki muszkatołowej przez ok. 9-11 minut. Wymieszać przed podaniem, doprawić do smaku.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 187 kJ/45 kcal
Tłuszcz: 0,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,05 g
Węglowodany: 3,3 g
w tym cukry: 2,8 g
Błonnik: 4,4 g
Białko: 4,5 g
Sól: 0,02 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze -18°C. Raz rozmrożony nie zamrażać ponownie.