BURAK SPROSZKOWANY BIO (SUROWIEC) (20 kg)
ORGANIC BEETROOT POWDER
OZNACZENIA I LOGISTYKA
Kod kreskowy (EAN)
5902650274013
Masa netto (g)
Masa brutto (kg)
1,000
Objętość brutto (ml)
0
Jednostka miary
kg
Ilość w opakowaniu zbiorczym
20 kg
Masa brutto (kg)
1 kg
OPIS PRODUKTU
SKŁADNIKI
ekologiczny burak sproszkowany 100 %.

OPIS
Ekologiczny burak w postaci sproszkowanej stanowi pożywny składnik napojów i koktajli.

ZALECANE SPOŻYCIE
30 g dziennie tj. 3 miarki dołączone do produktu. Polecamy jako dodatek do kefirów, jogurtów, soków. Zawartość witamin i składników mineralnych w zalecanej do spożycia dziennej porcji produktu: witamina C: 25 mg (31 %*), żelazo: 2,1 mg (15 %*). Witamina C zwiększa przyswajanie żelaza. Żelazo i witamina C pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego. Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.

Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1573 kJ/371 kcal
Tłuszcz 1,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g
Węglowodany 76 g
w tym cukry 46 g
Błonnik 6,1 g
Białko 11 g
Sól 1,37 g
Witaminy i składniki mineralne
Witamina C 83,70 mg (105 %*)
Żelazo 6,93 mg (50 %*)
*dzienna referencyjna wartość spożycia witamin i składników mineralnych (dla osoby dorosłej).

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
SZCZEGÓŁY PRODUKTU
BEZ CUKRU (w składnikach): BEZ CUKRU (w składnikach)
BEZ GLUTENU (w składnikach): BEZ GLUTENU (w składnikach)
CERTYFIKAT BIO: CERTYFIKAT BIO
WEGAŃSKI: WEGAŃSKI
WEGETARIAŃSKI: WEGETARIAŃSKI
PRODUCENT (marka): HORECA BIO - surowce
KRAJ POCHODZENIA SKŁADNIKÓW: Egipt
Kategorie poszerzone: _Zdrowie\produkty sproszkowane
Kategorie poszerzone:
Kategorie poszerzone:

Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.

Ten serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub odczyt wg ustawień przeglądarki.