SKŁADNIKI
mąka z PSZENICY ORKISZ typ 1850*, naturalny zakwas ŻYTNI (mąka ŻYTNIA typ 720*, woda), ziarna słonecznika*, woda, sól kamienna (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Chleb orkiszowy ekologiczny na zakwasie żytnim.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1500 kJ / 360 kcal
Tłuszcz: 18,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,1 g
Węglowodany: 50 g
w tym cukry: 3,5 g
Błonnik: 7,6 g
Białko: 8,1 g
Sól: 1,5 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać JAJA, MLEKO (łącznie z LAKTOZĄ), SEZAM, ORZESZKI ZIEMNE i inne ORZECHY, SOJĘ
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu.