SKŁADNIKI
mąka gryczana 37 %, mąka jaglana 27 %, skrobia ziemniaczana, kasza gryczana, kasza jaglana, pestki słonecznika, pestki dyni, siemię lniane, drożdże, woda, sól morska, substancja słodząca: ksylitol.
OPIS
Naturalny bezglutenowy chleb Z ZIARNAMI wypiekany jest w 100 % z naturalnych składników, pełnoziarnistych mąk gryczanej i jaglanej, bez dodatku środków spulchniających i polepszaczy smaku. Bezpieczny i odpowiedni dla osób z celiakią, na diecie bezglutenowej i wegańskiej, ale również bardzo polecany dla wszystkich osób ceniących sobie zdrowe i naturalne pieczywo. Dzięki wysokiej zawartość węglowodanów i białka stanowi doskonałą bazę dla osób aktywnych ruchowo. Doskonały na co dzień do każdego posiłku.
INFORMACJE WAŻNE DIABETYKOM: Chleb o średnim indeksie glikemicznym. IG = 29,5 %. 100 g - 3,34 WW, 1,08 WBT; 25 g - 0,835 WW, 027 WBT.
Zawiera substancję słodzącą.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Pieczywo doskonale się mrozi. Przed zamrożeniem warto pokroić na kromki. Idealne jako tosty.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 892 kJ/213 kcal
Tłuszcz: 7,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g
Węglowodany: 28,7 g
w tym cukry: 1 g
Białko: 8,5 g
Sól: 1,1 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w lodówce.