SKŁADNIKI
mąka z czerwonej soczewicy* (63 %), kukurydza*, oleje roślinne* (wysokooleinowy olej słonecznikowy*, olej kukurydziany*), mąka z ciecierzycy* (9 %), białko z grochu*, sól morska, naturalny aromat oliwkowy.(*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Chrupki z soczewicy i ciecierzycy to świetna alternatywa dla tradycyjnych chrupek ziemniaczanych.
Wysoka zawartość białka.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1672 kJ / 397 kcal
Tłuszcz: 10 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,5 g
Węglowodany: 46 g
w tym cukry: 1,5 g
Białko: 26 g
Sól: 1,0 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać SOJĘ i mleko.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać z dala od ciepła i wilgotności.