NOWOŚĆ
CIASTO PROTEINOWE WANILIOWE Z KAWAŁKAMI CZEKOLADY Z KUBECZKA BEZGLUTENOWE 60 g - AMYLON
GLUTEN-FREE VANILLA PROTEIN MUG CAKE WITH CHOCOLATE CHUNKS 60 g - AMYLON
OZNACZENIA I LOGISTYKA
Kod kreskowy (EAN)
8594006668767
Masa netto (g)
60
Masa brutto (kg)
0,071
Objętość brutto (ml)
425
Jednostka miary
szt
Tworzywo op. jednostkowego
Ilość w opakowaniu zbiorczym
12 szt
Masa brutto (kg)
0,07 kg
OPIS PRODUKTU
SKŁADNIKI
mąka ryżowa, koncentrat białka SERWATKOWEGO 30 %, JAJA suszone, ekstrudowany proszek czekoladowy 7 % (cukier, kakao w proszku), wanilia mielona 0,5 %, substancje spulchniające (winiany potasu, węglany sodu), sól kuchenna, naturalny aromat waniliowy, barwniki (kurkumina, ryboflawiny), substancja słodząca (sukraloza).

OPIS
Mug cake to znakomity wybór na ciepły deser na szybko, idealny do wieczoru z książką czy ulubionym serialem. Jego atutem jest prostota i szybkość przygotowania. Oto nasza wersja – delikatne ciasto waniliowe z kawałkami czekolady, serwowane prosto z kubka! Doskonałe, gdy masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz piec całego ciasta.
Jedna porcja odpowiada 210 g produktu przygotowanego według instrukcji. Opakowanie zawiera 1 porcję.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Krok 1: Zawartość torebki (60 g) wsyp do kubka (ok. 300 ml).
Krok 2: Dodaj 150 ml MLEKA (można też użyć napój roślinny). Mieszaj, aż ciasto będzie gładkie.
Krok 3: Wstaw do kuchenki mikrofalowej o mocy 800 W na 180 sekund (3 minuty). Po „upieczeniu” odstaw na chwilę do ostygnięcia.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g produktu sypkiego
Wartość energetyczna: 1658 kJ/387 kcal
Tłuszcz: 7,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,9 g
Węglowodany: 47 g
w tym cukry: 6,2 g
Białko: 35 g
Sól: 0,92 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu.

Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.