SKŁADNIKI
cukier trzcinowy*, kakao w proszku* 37 %. (* certyfikowany składnik ekologiczny)
Minimum 35 % kakao w proszku.
OPIS
Składniki wprowadzone do obrotu zgodnie ze standardami Fairtrade: kakao, cukier. Ogółem: 100 %.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Wsyp do filiżanki ok. 2 czubate łyżeczki (8 g) czekolady w proszku, zalej ciepłym mlekiem (200 ml), dobrze wymieszaj. Smacznego!
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1676 kJ/401 kcal
Tłuszcz: 7,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 4,7 g
Węglowodany: 70 g
w tym cukry: 63 g
Białko: 8,1 g
Sól: <0,01 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać SOJĘ, MLEKO (łącznie z laktozą)
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu, z dala od ciepła.