SKŁADNIKI
HALIBUT, sól.
OPIS
Wędzony dymem olchowo-bukowym w tradycyjnej wędzarni opalanej drewnem. Złowiony w morzu na obszarze FAO 27 (Morze Barentsa). Ryba niskotłuszczowa, zawiera niecałe 2 g tłuszczu w 100 gramach i zawiera, jak większość RYB, dużą ilością kwasów tłuszczowych. Pamiętajmy, że nienasycone kwasy tłuszczowe, szczególnie te z rodziny omega 3, są niezwykle ważne dla rozwoju dziecka. W 100 g produktu jadalnego znajdziemy 0,37-0,61 g kwasów omega 3. Należy pamiętać, że ryby zawierają głównie kwas EPA i DHA, a więc te, które są najlepiej wykorzystywane przez nasz organizm.
UWAGI
Produkt o zmiennej wadze, waga może różnić się od podanej na platformie o +/- 30 %
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 970 kJ / 232 kcal
Tłuszcz: 6,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,5 g
Węglowodany: 0 g
w tym cukry: 0 g
Białko: 17 g
Sól: 2,0 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od +2 do +8°C