JARMUŻ SPROSZKOWANY BIO 400 g - BIO PLANET
ORGANIC KALE POWDER 400 g - BIO PLANET
OZNACZENIA I LOGISTYKA
Kod kreskowy (EAN)
5902650278141
Masa netto (g)
400
Masa brutto (kg)
0,133
Objętość brutto (ml)
Jednostka miary
szt
Tworzywo op. jednostkowego
Ilość w opakowaniu zbiorczym
6 szt
Masa brutto (kg)
0,13 kg
OPIS PRODUKTU
UWAGA
Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.
Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety.

SKŁADNIKI
ekologiczny jarmuż sproszkowany 100 %.

OPIS
Ekologiczny jarmuż w proszku wytwarzany jest ze świeżych liści jarmużu. Należy do roślin kapustowatych. Charakteryzuje się wysoką wartością odżywczą i ciekawym smakiem z nutką goryczy. W postaci sproszkowanej stanowi pożywny składnik napojów, koktajli, zup i sosów.

ZALECANE SPOŻYCIE
4 g dziennie, tj. 2 miarki dołączone do produktu. Polecamy jako dodatek do napojów, koktajli, soków, sałatek.
Zawartość witaminy A w zalecanej do spożycia dziennej porcji produktu wynosi 196 µg (25 % dziennej referencyjnej wartości spożycia). Zawartość witaminy K w zalecanej do spożycia dziennej porcji produktu wynosi 155 µg (206 % dziennej referencyjnej wartości spożycia)."

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1193 kJ/284 kcal
Tłuszcz 3,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,3 g
Węglowodany 34 g
w tym cukry 5,5 g
Błonnik 21 g
Białko 18 g
Sól 0,2 g
Witamina A 4906 µg (613 %*)
Witamina K 3876 µg (5168 %*)
*dzienna referencyjna wartość spożycia witamin i składników mineralnych (dla osoby dorosłej).

INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać: ORZESZKI ZIEMNE, ORZECHY, NASIONA SEZAMU, soję.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
SZCZEGÓŁY PRODUKTU
BEZ CUKRU (w składnikach): BEZ CUKRU (w składnikach)
BEZ GLUTENU (w składnikach): BEZ GLUTENU (w składnikach)
CERTYFIKAT BIO: CERTYFIKAT BIO
SUPLEMENTY DIETY: SUPLEMENTY DIETY
WEGAŃSKI: WEGAŃSKI
WEGETARIAŃSKI: WEGETARIAŃSKI
KRAJ POCHODZENIA SKŁADNIKÓW: Polska
KRAJ PRODUCENTA: Polska

Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.