SKŁADNIKI
MLEKO*, wsad brzoskwiniowy* 14 ,3 % (cukier trzcinowy*, brzoskwinia* 2,1 % w jogurcie, przecier brzoskwiniowy* 2,1 % w jogurcie, woda, substancja żelująca: pektyna, skrobia natywna*, naturalny aromat brzoskwiniowy, koncentrat soku z marchwi*), żywe kultury bakterii jogurtowych. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Termostatowy JOGURT brzoskwiniowy „YÖMleko” fermentuje i dojrzewa bezpośrednio w ceramicznym słoju, w którym jest sprzedawany. Dzięki tej technologii ma szczególnie gęstą, delikatną konsystencję i charakterystyczny MLECZNY smak. Natomiast duża warstwa ekologicznego dżemu brzoskwiniowego na dnie słoiku zamienia JOGURT w naprawdę zdrowy deser!
Powtórne użycie: Każdy słoik może być użyty ponownie nieskończoną ilość razy! Są bezpieczne w zamrażarce, piekarniku i kuchence mikrofalowej!
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 346 kJ / 82 kcal
Tłuszcz: 3,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,8 g
Węglowodany: 11 g
w tym cukry: 10 g
Białko: 2,8 g
Sól: 0,1 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od +2 do +8℃. Spożyć bezpośrednio po otwarciu opakowania.