SKŁADNIKI
MLEKO*, ŚMIETANKA* (z MLEKA), żywe kultury bakterii jogurtowych. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
JOGURT termostatowy jest wytwarzany ze świeżej ekologicznej śmietanki, powoli fermentującej bezpośrednio w słoiku, w wyniku czego powstaje domowy JOGURT łyżkowy o wyjątkowym smaku, kremowej konsystencji i gęstej strukturze. Wysoki procent tłuszczu mlecznego sprawia, że nasz JOGURT jest naprawdę wyjątkowy!
Powtórne użycie: Każdy słoik może być użyty ponownie nieskończoną ilość razy! Są bezpieczne w zamrażarce, piekarniku i kuchence mikrofalowej!
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 507 kJ / 122 kcal
Tłuszcz: 9,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 5,7 g
Węglowodany: 5,1 g
w tym cukry: 5,1 g
Białko: 4,0 g
Sól: 0,1 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od +2 do +8°C. Spożyć bezpośrednio po otwarciu opakowania.