SKŁADNIKI
ekologiczna kasza gryczana krakowska niepalona 100 %.
OPIS
Ekologiczna kasza gryczana krakowska otrzymana jest z obłuszczonego i pokrojonego ziarna gryki niepalonej. Ma łagodny i delikatny smak. Najczęściej stosowana jako dodatek do zup, dań jednogarnkowych, pasztetów, kotletów, past do chleba, a także jako składnik obiadów w połączeniu z warzywami, czy gulaszem.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
kaszę gotować w osolonej wodzie w proporcji 1:2 (1 porcja kaszy na dwie porcje wody) na małym ogniu ok. 5 min.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1659 kJ/392 kcal
Tłuszcz 2,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,6 g
Węglowodany 75 g
w tym cukry 2,6 g
Błonnik 10 g
Białko 12 g
Sól 0,03 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.