SKŁADNIKI
ekologiczny JĘCZMIEŃ.
OPIS
Kawa zbożowa to świetne zastępstwo tradycyjnej kawy prawdziwej. Pozbawiona kofeiny i bardzo smaczna jest produktem, który możesz spożywać każdego dnia na śniadanie.
Kawa zbożowa cechuje się nie tylko doskonałym smakiem, ale też walorami zdrowotnymi. Świetnie smakuje zarówno na gorąco, jak i na zimno w upalne dni. Idealna jest także z mlekiem i cukrem. Napój z uwagi na swoje naturalne właściwości z dodatkiem MLEKA może być z powodzeniem podawany dzieciom na śniadanie.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
2 łyżeczki kawy rozpuścić w ciepłym lub zimnym MLEKU (lub wodzie), posłodzić do smaku cukrem lub miodem.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1520 kJ/361 kcal
Tłuszcz - 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g
Węglowodany - 79 g
w tym cukry - 0 g
Błonnik - 9,6 g
Białko - 6,5 g
Sól - 0,13 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w zamkniętym pojemniku.