SKŁADNIKI
ekologiczna PSZENICA ORKISZ.
OPIS
Kawa zbożowa to świetne zastępstwo tradycyjnej kawy prawdziwej. Pozbawiona kofeiny i bardzo smaczna jest produktem, który możesz spożywać każdego dnia na śniadanie.
Kawa zbożowa cechuje się nie tylko doskonałym smakiem, ale też walorami zdrowotnymi. Świetnie smakuje zarówno na gorąco, jak i na zimno w upalne dni. Idealna jest także z mlekiem i cukrem. Napój z uwagi na swoje naturalne właściwości z dodatkiem MLEKA może być z powodzeniem podawany dzieciom na śniadanie.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
2 g (1,5 łyżeczki) kawy zalać 100 ml gorącej lub zimnej wody, wymieszać. Smak kawy można wzbogacić dodając mleko.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1477 kJ/349 kcal
Tłuszcz: 0,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
Węglowodany: 74 g
w tym cukry: 30 g
Błonnik: 15 g
Białko: 5,9 g
Sól: 0,07 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Szczelnie zamknięte opakowanie przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.