SKŁADNIKI
cukier*, skrobia ziemniaczana*, kurkuma mielona*, naturalny aromat cytrynowy, kwas (kwas jabłkowy), kwas askorbinowy (witamina C). (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Kisiel można przyrządzić ze świeżymi owocami lub rozcieńczyć (wedle uznania) i wykorzystać jako napój.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zawartość torebki (30 g) zalać 180 ml wrzątku i dokładnie mieszać przez ok. minutę. Spożyć od razu po przygotowaniu.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g produktu sypkiego
Wartość energetyczna - 1667 kJ/392 kcal
Tłuszcz - 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g
Węglowodany - 98 g
w tym cukry - 60 g
Białko - 0 g
Sól - 0 g
Witamina C: 12 mg (15 %)**
** dzienna referencyjna wartość spożycia witaminy C (dla osoby dorosłej)
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu. Chronić przed światłem.