SKŁADNIKI
napar z zielonej herbaty* 68 % (woda, zielona herbata*), zagęszczony sok jabłkowy* 21 %, napar z lawendy alpejskiej, polskiej i francuskiej* 10 % (woda, lawenda alpejska* 3 %, lawenda polska* 3 %, lawenda francuska* 3 %), żywe kultury scoby*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Produkt rzemieślniczy, poddany naturalnej fermentacji na bazie naparu z herbaty z dodatkiem naparu z lawendy.
Produkt niepasteryzowany.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
Wartość energetyczna: 18 kJ/4 kcal
Tłuszcz: <0,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: <0,5 g
w tym cukry: <0,5 g
Białko: 0 g
Sól: 0 g
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać: SOJĘ, gorczycę.
UWAGI
Zawiesina w produkcie jest zjawiskiem pożądanym i świadczy o obecności grzyba herbacianego, którego możesz wykorzystać do przygotowania własnej kombuchy.
W związku z procesem fermentacji, produkt może zawierać do 1,2 % alkoholu.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od +2 do +8°C. Po otwarciu spożyć w ciągu 7 dni.