SKŁADNIKI
napar z czarnej herbaty* 68 % (woda, czarna herbata*), zagęszczony sok jabłkowy* 21 %, napar hibiskusa* 10 % (woda, kwiat hibiskusa* 5 %), żywe kultury scoby*, naturalny aromat czereśni* 0,1 %. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Produkt rzemieślniczy, poddany naturalnej fermentacji na bazie naparu z herbaty i hibiskusa z dodatkiem aromatu czereśni.
W związku z procesem fermentacji napój może zawierać do 1,2 % alkoholu.
Zawiesina w produkcie jest zjawiskiem pożądanym i świadczy o obecności grzyba herbacianego, którego możesz wykorzystać do przygotowania własnej kombuchy.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
Wartość energetyczna: 18 kJ/ 4 kcal
Tłuszcz: <0,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: <0,5 g
w tym cukry: <0,5 g
Białko: 0 g
Sól: 0 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać SOJĘ i gorczycę
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od +2 do +8℃. Po otwarciu spożyć w ciągu 7 dni.