SKŁADNIKI
napar z zielonej herbaty* 64 % (woda, zielona herbata*), zagęszczony sok jabłkowy* 21 %, napar z hibiskusa* 10 % (woda, kwiat hibiskusa* 10 %), sok z żurawiny* 2 %, naturalny aromat z owoców leśnych* 1 %, naturalny aromat żurawinowy* 1 %, żywe kultury scoby*. (* certyfikowany składnik ekologiczny).
OPIS
Produkt rzemieślniczy, poddany naturalnej fermentacji na bazie naparu z herbaty z dodatkiem hibiskusa, soku z żurawiny oraz aromatu owoców leśnych i żurawinowego. Naturalnie musujący.
Produkt niepasteryzowany.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
Wartość energetyczna: 101 kJ/20 kcal
Tłuszcz: <0,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 4,5 g
w tym cukry: 3,4 g
Białko: 0 g
Sól: 0 g
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać: SOJĘ, gorczycę.
UWAGI
Zawiesina w produkcie jest zjawiskiem pożądanym i świadczy o obecności grzyba herbacianego, którego możesz wykorzystać do przygotowania własnej kombuchy.
W związku z procesem fermentacji, produkt może zawierać do 1,2 % alkoholu.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od +2 do +8°C. Po otwarciu spożyć w ciągu 7 dni.