SKŁADNIKI
borowik szlachetny 60 %, podgrzybek brunatny 20 %, maślak zwyczajny 20 %.
OPIS
Idealny do przyrządzania zup i sosów oraz jako dodatek do bigosu lub nadzienia pierogów. W ostatniej fazie gotowania zupy dodać koncentrat i doskonała zupa grzybowa jest gotowa. Sposób produkcji i wyrób jest prawnie chroniony.
Słoik 180 g wystarcza do sporządzenia 8 porcji zupy grzybowej.
Produkt sterylizowany.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 246 kJ/58 kcal
Tłuszcz: 0,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
Węglowodany: 7,0 g
w tym cukry: <1,0 g
Białko: 3,7 g
Sól: 1,5 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w lodówce do 7 dni.