SKŁADNIKI
wiśnia* (80 %), cukier trzcinowy*, substancja żelująca: pektyny, imbir* (0,16%). (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Ekologiczna konfitura wiśniowa z imbirem, pasteryzowana o obniżonej zawartości cukru. Konfitura niskosłodzona to lepsza, zdrowsza alternatywa dla konfitur w pełni słodzonych. Można nie tylko smarować nią chleb albo domowe gofry, lecz także dodawać do deserów, czy też nadziewać nią naleśniki.
Sporządzono z 82 g owoców na 100 g produktu.
Produkt zawiera ponad 30 % mniej cukru niż konfitury o łącznej zawartości cukru 60 g na 100 g produktu.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 741 kJ / 174 kcal
Tłuszcz - 0,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,1 g
Węglowodany - 42 g
w tym cukry - 40 g
Błonnik - 1,0 g
Białko - 0,5 g
Sól - 0,01 g
UWAGA
Produkt może zawierać pestki wiśni.
ZALECONE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temperaturze około + 4°C.