SKŁADNIKI
płatki róży*, cukier trzcinowy* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Konfiturę uzyskuje się poprzez utarcie płatków róży z cukrem, dzięki czemu zachowuje się aromat świeżych kwiatów. Konfitura z płatków róży to doskonały dodatek do pączków lub innych ciast oraz deserów.
Sporządzono z 62 g na 100 g porduktu. Produkt pasteryzowany.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 840 kJ/198 kcal
Tłuszcz: 0,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,0 g
Węglowodany: 47,2 g
w tym cukry: 41,2 g
Białko: 0,5 g
Sól: 0,0 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce nie dłużej niż 14 dni.