SKŁADNIKI
mąka ze zbóż* 69,1 % (ryż*, kukurydza*, PSZENICA*), cukier trzcinowy*, czekolada mleczna couverture* 4,7 % (cukier trzcinowy*, MLEKO w proszku*, tłuszcz kakaowy*, miazga kakaowa*, emulgator: lecytyny (z SOI*), ekstrakt waniliowy*), syrop kukurydziany*, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu* 2,9 %, kakao w proszku* 1 %, emulgator: lecytyny (z SOI*), sól. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Ekologiczne kulki czekoladowe mogą stanowić doskonały dodatek do MLEKA, napoju zbożowego lub jogurtu oraz samodzielną przekąskę w szkole, w domu i na spacerze.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1627 kJ/384 kcal
Tłuszcz: 3,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,5 g
Węglowodany: 81 g
w tym cukry: 23 g
Błonnik: 2,5 g
Białko: 7,0 g
Sól: 0,5 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać ORZECHY oraz gorczycę.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, z dala od światła.