SKŁADNIKI
ekologiczne łuski babki jajowatej (Plantago ovata) 100 %.
OPIS
Suplement diety.
Ekologiczne łuski babki jajowatej są wartościowe z uwagi na wysoką zawartość błonnika pokarmowego. W obecności wody uwalniają śluz i tworzą żel. Podczas spożywania łusek zalecane jest picie dużej ilości płynów.
ZALECANE SPOŻYCIE
17 g dziennie, tj. 3 miarki dołączone do produktu. Polecamy spożywać w postaci napoju, zalane wodą, mlekiem lub sokiem owocowym. Zawartość błonnika w zalecanej do spożycia dziennej porcji produktu wynosi 15 g. Babka jajowata obniża poziom cholesterolu i lipidów we krwi.
Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 776 kJ/193 kcal
Tłuszcz 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
Węglowodany 2,5 g
w tym cukry 0 g
Błonnik 88 g
Białko 1,4 g
Sól 0,3 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w sposób niedostępny dla małych dzieci.