SKŁADNIKI
ekologiczne łuski babki jajowatej (Plantago ovata)* sproszkowane 100 %.
OPIS
Suplement diety. Ekologiczne łuski babki jajowatej są wartościowe z uwagi na wysoką zawartość błonnika pokarmowego. W obecności wody uwalniają śluz i tworzą żel.
Podczas spożywania łusek zalecane jest picie dużej ilości płynów
ZALECANE SPOŻYCIE
11 g dziennie, tj. 1 miarka dołączona do produktu. Polecamy spożywać w postaci napoju, zalane wodą, mlekiem lub sokiem owocowym. Zawartość błonnika w zalecanej do spożycia dziennej porcji produktu wynosi 10 g. Babka jajowata obniża poziom cholesterolu i lipidów we krwi.
Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 776 kJ / 193 kcal
Tłuszcz - 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g
Węglowodany - 2,5 g
w tym cukry - 0 g
Błonnik - 88 g
Białko - 1,4 g
Sól - 0,3 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.