SKŁADNIKI
ekologiczna mąka JĘCZMIENNA razowa.
OPIS
Doskonała jako dodatek do innych mąk przy wypieku chleba, klusek, placków.
Mąka JĘCZMIENNA nie sprawdzi się w przypadku lekkich ciast, jednak nie oznacza to, że całkowicie nie nadaje się do wypieków. Wręcz przeciwnie można ją wykorzystać do przygotowania: babeczek, ciastek, muffinów, naleśników, gofrów, zagęszczania zup, zagęszczania sosów.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 1480 kJ / 350 kcal
Tłuszcz: 2,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
Węglowodany: 69 g
w tym cukry: 12 g
Błonnik: 8,2 g
Białko: 8,8 g
Sól: 0 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w w suchym miejscu, w temperaturze do 25°C.