SKŁADNIKI
ekologiczna mąka PSZENNA.
OPIS
Idealna do wyrobu ciasta kruchego, rogalików, kruchych babeczek i tart. Jest często stosowana do podsypywania ciasta na pizzę. Można ją wykorzystywać także do dań wytrawnych, w trakcie panierowania mięs, zagęszczania sosów czy przyrządzania łazanek. Polecamy łączenie krupczatki z innymi mąkami, aby dodać wypiekom kruchości i puszystości. Dodanie krupczatki do mąki pszennej stanowi sekret udanych tortów.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 1460 kJ / 344 kcal
Tłuszcz: 1,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
Węglowodany: 70 g
w tym cukry: 0,8 g
Błonnik: 3,7 g
Białko: 11 g
Sól: 0 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze do 25 °C.