SKŁADNIKI
proso*, woda. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Makarony jaglane to nowa seria ekologicznych, bezglutenowych makaronów, które są idealne dla wegetarian, wegan. Włącz je do swojej diety i poczuj różnicę! Noodle zapewniają szybką i zdrową alternatywę dla konwencjonalnych pszennych makaronów, są podawane w azjatyckiej zupie warzywnej lub smażone z warzywami.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Włóż makaron do zimnej wody i podgrzej do wrzenia, następnie zmniejsz moc i gotuj przez 4-5 minut. Odcedź makaron w durszlaku, a następnie przepłucz go zimną wodą.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1500 kJ/360 kcal
Tłuszcz: 1,5 g
w tym kwasy nasycone: 0 g
Węglowodany: 79 g
w tym cukry: 0 g
Błonnik: <1,0 g
Białko: 8,0 g
Sól: 0 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu w suchym i chłodnym miejscu.