SKŁADNIKI
ekologiczna mąka z soczewicy czerwonej
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
makaron gotować w osolonej wodzie przez około 4-6 minut w proporcji 100 g makaronu na 1 l wody.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g produktu po ugotowaniu
Wartość energetyczna: 640 kJ / 152 kcal
Tłuszcz: 1,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
Węglowodany: 22 g
w tym cukry: 1,0 g
Błonnik: 4,6 g
Białko: 11 g
Sól: 0 g
SKŁADNIKI MINERALNE
Żelazo 3,3 mg (24 %*)
Mangan 0,50 mg (25 %*)
Miedź 0,40 mg (40 %*)
Kwas foliowy 61,3μg (31 %*)
*dzienna referencyjna wartość spożycia składników mineralnych (dla osoby dorosłej).
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać alergeny: ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, JAJA.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.