SKŁADNIKI
MORSZCZUK ARGENTYŃSKI (Merluccius hubbsi) HKP
OPIS
Produkt głęboko mrożony, po rozmrożeniu nie zamrażać powtórnie. Produkt gotowy do spożycia po obróbce cieplnej.
Obszar połowu: FAO 41 (Południowo-Zachodnia część Oceanu Atlantyckiego)
Metoda produkcji: złowione
Kategoria narzędzia połowowego: włoki
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Patelnia: rozmrożoną rybę smaż przez 10 - 15 minut na średnim ogniu z odrobiną oleju
Piekarnik: rozmrożoną rybę umieść w rozgrzanym do 200 ℃ piekarniku. Piecz przez 20 minut.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 372 kJ/ 89 kcal
Tłuszcz: 2,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g
Węglowodany: 0 g
w tym cukry: 0 g
Białko: 16 g
Sól: 0,2 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze -18°C lub poniżej.