SKŁADNIKI
ekologiczne grzyby mun suszone 100 %.
OPIS
Ekologiczne grzyby mun zaliczane są do najstarszych grzybów spożywczych świata. W kuchni dalekiego Wschodu uznawane za podstawowy artykuł żywnościowy. Charakteryzują się delikatnym, szlachetnym smakiem. Idealne jako dodatek do zup, potraw duszonych, sosów. Dobrze komponują się z ostrymi przyprawami.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Grzyby należy moczyć w gorącej wodzie ok. 20 min, a następnie gotować przez ok. 10 min.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1083 kJ/260 kcal
Tłuszcz 1,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,3 g
Węglowodany 30 g
w tym cukry 0,2 g
Błonnik 41 g
Białko 11 g
Sól 0 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.