SKŁADNIKI
płatki zbożowe* (~67 %) (owsiane*, PSZENNE*, JĘCZMIENNE*, ŻYTNIE*, kukurydziane*), rodzynki sułtanki* (rodzynki sułtanki*, olej słonecznikowy*), ORZECHY* (~12 %) (ORZESZKI ZIEMNE*, ORZECHY WŁOSKIE*), siemię lniane*, NASIONA SEZAMU*, ziarno słonecznika* (*certyfikowany składnik ekologiczny).
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Ekologiczne musli orzechowe to doskonała propozycja na syte i odżywcze śniadanie dla całej rodziny.
Bez dodatku cukrów. Zawiera naturalnie występujące cukry.
Źródło białka.
Wysoka zawartość błonnika pokarmowego.
Sposób przygotowania: musli zalać wrzątkiem i odstawić na 10 minut. Uzupełnić jogurtem lub mlekiem.
Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna 1647 kJ/393 kcal
Tłuszcz 13 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,9 g
Węglowodany 52 g
w tym cukry 9,8 g
Błonnik 10 g
Białko 12 g
Sól 0 g
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać: inne ORZECHY, SOJĘ.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.