SKŁADNIKI
olej kokosowy* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Olej kokosowy pozyskuje się z twardego miąższu kokosa. Jest nierafinowany, czyli tłoczony na zimno. Posiada zastosowanie zarówno w gastronomii, jak i w kosmetyce. Nadaje się do smażenia i pieczenia, zastępuje w kuchni margarynę, a dodatkowo nadaje potrawom delikatnego posmaku kokosa. W kosmetyce sprawdza się jako krem oraz odżywka do włosów.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 3606 kJ/ 862 kcal
Tłuszcz: 100 g
w tym kwasy nasycone: 94 g
Węglowodany: 0 g
w tym cukry: 0 g
Białko: 0 g
Sól: 0 g
UWAGI
Ślady brązowego osadu są naturalne dla kokosa, olej przybiera formę stałą w temperaturze poniżej 24 stopni Celsjusza
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowuj w chłodnym i suchym miejscu, z dala od bezpośredniego działania słońca, nie wymaga przechowywania w lodówce.