OPIS Olej rzepakowy do gotowania i smażenia ma neutralny smak i zapach. Polecamy do potraw zimnych i gorących oraz do głębokiego smażenia nieprzekraczającego 220 °C.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 ml Wartość energetyczna: 3402 kJ/826 kcal Tłuszcz: 92 g w tym: kwasy nasycone: 7,0 g jednonienasycone: 62 g wielonienasycone: 24 g Węglowodany: 0 g w tym cukry: 0 g Białko: 0 g Sól: 0 g Kwas alfa-linolenowy (kwas tłuszczowy omega-3): 5,5 g Witaminy: Witamina E: 15 mg (*125 %) Witamina K: 67 µg (*89 %) *dzienna referencyjna wartość spożycia witamin (dla osoby dorosłej).
WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, zdala od bezpośredniego światła.
Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.