SKŁADNIKI
olej rzepakowy* tłoczony na zimno. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Najwyższej jakości olej rzepakowy z pierwszego tłoczenia na zimno, z wyselekcjonowanych ziaren pochodzenia ekologicznego. Mechaniczne tłoczenie zapewnia zachowanie naturalnego smaku i aromatu.
Polecany jako dodatek do sałatek, sosów, dressingów. Dzięki odporności na wysokie temperatury (max 180 stopni Celsjusza), może być wykorzystywany do smażenia i gotowania.
WARTOŚC ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 3700 kJ/900 kcal
Tłuszcz - 100 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 7,0 g
w tym kwasy tłuszczowe jednonienasycone - 62 g
w tym kwasy tłuszczowe wielonienasycone - 31 g
Węglowodany - 0 g
w tym cukry - 0 g
Białko - 0 g
Sól - 0 g
Kwas alfa-linolenowy - 9,5 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w chłodnym i ciemnym miejscu