SKŁADNIKI
ekologiczny olej słonecznikowy linolowy dezodoryzowany.
OPIS
Ten uniwersalny olej idealnie nadaje się do smażenia, pieczenia i smażenia w głębokim tłuszczu. Uzyskiwany jest ze specjalnych oleistych odmian słonecznika i wyróżnia się wyjątkową odpornością na wysokie temperatury. Dzięki procesowi odwadniania (dezodoryzacji) bezpośrednio po tłoczeniu olej ma neutralny smak i zapach. Dzięki temu doskonale podkreśla aromaty potraw – można na przykład zastąpić nim MASŁO w kruchych wypiekach i ciastach. Co więcej, produkt nadaje się do szybkiego obsmażania i smażenia w głębokim tłuszczu mięs, RYB, tofu, burgerów warzywnych oraz ziemniaków. 
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 3466 kJ/828 kcal 
Tłuszcz - 92,1 g 
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 11,5 g 
Węglowodany - 0 g 
w tym cukry - 0 g 
Białko - 0 g 
Sól - 0 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać SOJĘ, ORZECHY, NASIONA SEZAMU, siarczyny
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu, z dala od światła, w temperaturze <20°C. Po otwarciu zużyć w ciągu 3 miesięcy.