SKŁADNIKI
olej z pestek dyni*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Olej powstał ze starannie wyselekcjonowanych, najwyższej jakości nasion pestek dyni pochodzących z certyfikowanych upraw ekologicznych za pomocą tradycyjnej metody tłoczenia. Olej z pestek dyni jest doskonałym źródłem Niezbędnych Nienasyconych Kwasów Tłuszczowych (NNKT). Posiada wybitne walory smakowe, wspaniały ciemnozielony kolor i piękny orzechowy zapach. Olej ten doskonale współgra z sałatkami, gotowanymi warzywami oraz wieloma innymi potrawami przygotowywanymi na zimno.
Stosować na zimno jako dodatek do sałatek, sosów, deserów.
WARTOŚC ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 3700 kJ/900 kcal
Tłuszcz - 100 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 18 g
kwasy tłuszczowe jednonienasycone - 32 g
kwasy tłuszczowe wielonienasycone - 50 g
Węglowodany - 0 g
w tym cukry - 0 g
Białko- 0 g
Sól - 0 g
ZALECANE WARUNKI PZECHOWYWANIA
Przechowywać w ciemnym i chłodnym miejscu.