OPIS Olej roślinny uzyskany przez tłoczenie na zimno ekologicznych pestek dyni. Naturalne źródło kwasów tłuszczowych Omega-3. Nadaje się do dressingu do grillowanych warzyw i jako dodatek do wielu rodzajów zup. Nie zaleca się gotowania w wysokich temperaturach.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 ml Wartość energetyczna: 3475 kJ / 830 kcal Tłuszcz: 92 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 16 g kwasy tłuszczowe jednonienasycone: 32 g kwasy tłuszczowe wielonienasycone: 44 g Węglowodany: 0 g w tym cukry: 0 g Białko: 0 g Sól: 0 g Omega-3: 9 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu, z dala od bezpośredniego światła i ciepła. Po otwarciu przechowywać zamknięte, w takich samych warunkach jak powyżej oraz wkrótce spożyć.
Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.