SKŁADNIKI olej z prażonych pestek dyni* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS Oleju z pestek dyni można używać do zielonych sałatek, gotowanych warzyw oraz sosów dla uwydatnienia ich smaku. Posmarowana skórka kurczaka nabierze podczas pieczenia złocisto-brązowego koloru oraz chrupkości.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml Wartość energetyczna - 3367 kJ/819 kcal Tłuszcz - 91 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 16 g w tym kwasy tłuszczowe jednonienasycone - 32 g w tym kwasy tłuszczowe wielonienasycone - 43 g Węglowodany - 0 g w tym cukry - 0 g Białko - 0 g Sól - 0 g Witamina E - 12 mg (100 % dziennej referencyjnej wartości spożycia)
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.