SKŁADNIKI oliwa z oliwek extra virgin*. (* certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS Oliwa z oliwek najwyższej jakości z pierwszego tłoczenia. Najwyższa kategoria oliwy z oliwek, uzyskana bezpośrednio z oliwek i wyłącznie za pomocą środków mechanicznych. Pozyskiwane są metodą wirowania na zimno. Oliwki ARBEQUINA to odmiana pochodząca z Katalonii charakteryzująca się najniższą kwasowością spośród innych gatunków oliwek. Oliwa ta jest zalecana osobom szukającym delikatnej w smaku oliwy z oliwek najwyższej jakości z pierwszego tłoczenia.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml Wartość energetyczna - 3179 kJ/759 kcal Tłuszcz - 92 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 14 g kwasy tłuszczowe jednonienasycone - 69 g kwasy tłuszczowe wielonienasycone - 9,0 g Węglowodany - 0 g w tym cukry - 0 g Białko - 0 g Sól - 0 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać z dala od promieni słonecznych i źródeł ciepła.
Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.