SKŁADNIKI
oliwa z oliwek extra virgin* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Najwyższa kategoria oliwy z oliwek, uzyskana bezpośrednio z oliwek i wyłącznie za pomocą środków mechanicznych. Oliwa z pierwszego tłoczenia, na zimno. Może być wykorzystana do zup, dań gotowych, sałatek, zimnych sosów, pieczenia RYB oraz smażenia.
Kwasowość: 0,3/0,4 %, zawsze <0,8 %.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 3389 kJ/ 824 kcal
Tłuszcz - 91,6 g
w tym:
kwasy tłuszczowe nasycone - 13,8 g
kwasy tłuszczowe jednonienasycone - 68,5 g
kwasy tłuszczowe wielonienasycone - 9,3 g
Węglowodany - 0 g
w tym cukry - 0 g
Białko - 0 g
Sól - 0 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w chłodnym i zacienionym miejscu.