SKŁADNIKI
oliwa z oliwek extra virgin łagodna*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Produkt wegański. Oliwa nadaje się do sałatek, gotowania, deserów i do smażenia. Oliwa z oliwek najwyższej jakości z pierwszego tłoczenia.
Najwyższa kategoria oliwy z oliwek, uzyskana bezpośrednio z oliwek i wyłącznie za pomocą środków mechanicznych.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
Wartość energetyczna - 3367 kJ/819 kcal
Tłuszcz - 91 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 16 g
Zawiera znikome ilości węglowodanów, cukrów, białka i soli.
Witamina E - 20 mg [167 % dziennej referencyjnej wartości spożycia witaminy E (dla osoby dorosłej)]
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać ORZESZKI ZIEMNE, nasiona SEZAMu, MIGDAŁY, ORZECHY LASKOWE i ORZECHY włoskie.
UWAGA
Gdy temperatura spada w okolice 5º C, niektóre kwasy tłuszczowe zawarte w oliwie zaczynają zamarzać. Przed zamarznięciem oliwa nabiera mętnego wyglądu.
Wystarczy, że przystawisz butelkę z oliwą do źródła ciepła, a oliwa wróci do poprzedniego wyglądu. Osad i drobne zmętnienie są typowe dla tego typu produktów i nie wpływają na jakość wyrobu.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze pokojowej, chronić przed ciepłem i światłem.