SKŁADNIKI
MLEKO owcze* 98,76 %, enzymy mikrobiologiczne, kultury starterowe, stabilizator: chlorek wapnia, sól morska. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Twaróg solankowy – otrzymywany z twarogu śmietankowego produkowanego metodą samoociekową. Twaróg po namoczeniu w roztworze solanki otrzymuje charakterystyczny i niepowtarzalny smak. Zawarte w nim pełnowartościowe, łatwo przyswajalne białko powoduje, że jest produktem, którego nie powinno zabraknąć w codziennym jadłospisie osób ceniących zdrowy tryb życia.
Dlaczego warto sięgnąć po ten produkt?
Wyrafinowany smak
MLEKO owcze ma wiele korzystnych właściwości odżywczych
Jest bardziej strawne niż MLEKO krowie
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1308 kJ/316 kcal
Tłuszcz: 27 g
w tym kwasy nasycone: 15 g
Węglowodany: 1,1 g
w tym cukry: 1,0 g
Błonnik: <0,5 g
Białko: 17 g
Sól: 3,0 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od +2 do +6°C. Po otwarciu spożyć w ciągu 2 dni.